Безпека дітей в Інтернеті

Сьогодні в Україні налічується майже 22 млн користувачів Інтернету, у тому числі, дітей. Майже 45% підлітків проводять у соціальних мережах до 3 годин на день, а ще приблизно 50% – 4 та більше годин.

Якщо раніше треба було говорити з дітьми про їх безпеку на вулиці, то вже давно має сенс застерігати їх від негараздів під час перебування в Інтернеті. Інколи школярі не можуть правильно зреагувати на матеріали з мережі з різних причин. Робота у цьому напрямку для вчителів та батьків дуже важлива. Безконтрольний доступ до Інтернету може мати негативні наслідки для дитини.

У зв’язку зі зростанням чисельності випадків небезпечної поведінки дітей, зокрема обумовлених впливом соціальних мереж в Інтернеті, Міністерство освіти і науки України надсилає “Рекомендації для проведення додаткових профілактичних заходів закладами освіти серед дітей та інформування батьків щодо компетентностей безпечної поведінки в цифровому середовищі”.

Ознайомитися з цими рекомендаціями наші читачі можуть, переглянувши вище вказаний документ за посиланням:

wym-1616052260280

Щоб допомогти батькам і педагогам отримати інформацію щодо захисту дітей від впливу шкідливої інформації, розроблено посібники, шкільні уроки та складено перелік рекомендованих для дітей онлайн-ресурсів. Серед них – серіал для батьків «Безпека дітей в Інтернеті». Дізнайтися, як уберегти дітей онлайн від шкідливих матеріалів, кібербулінгу, суїцидальних Інтернет-спілок, сексуального насильства, батьки можуть, переглянувши цей серіал за посиланням:

wym-1616050737931