Всесвітній день психічного або ментального здоров’я.

10 жовтня відзначають  Всесвітній день психічного або  ментального здоров’я.

Це стан щастя та душевного благополуччя, який дає кожній людині можливість здійснювати власний потенціал, продуктивно працювати та робити внесок у суспільне життя.

Одним із важливих пріоритетів у діяльності закладів освіти залишається забезпечення психологічної стійкості здобувачів освіти. Ментальне здоров’я є важливою складовою психофізичного розвитку здобувачів освіти, що поєднує здоровий дух, гарне фізичне самопочуття та психіку людини із соціальним складником.

Протягом тижня практичний психолог Маняк Леся Іванівна проводила з учнями гімназії заходи присвячені цій темі.

Психологічно здорова людина – це насамперед людина спонтанна і творча, життєрадісна і весела, відкрита і пізнає себе і навколишній світ не тільки розумом, а й почуттями, інтуїцією. У збереженні та зміцненні психічного здоров’я важливе значення має дотримання принципів здорового способу життя.

Піклування про ментальне здоров’я допоможе залишатися стійкішим і зберегти сили для перемоги. Іноді життя випробує нас так, що неможливо почуватися добре. У таких ситуаціях нормально тривожитися, боятися, не спати. Але з часом негативні емоції виснажують, що призводить до емоційного вигорання, а також проблем із фізичним здоров’ям.  Тому ми спробуємо віднайти ключ до знань як зберегти своє ментальне здоров’я в сучасних умовах…