День Соборності України

22 січня в Кінецьпільському ЗЗСО відзначався День Соборності України. на загальношкільній лінійці учнів познайомили з історією цієї визначної події і було переглянуто відеофільм.

23 січня класним керівником 6-Б класу  Бурдейною Л.В. з учнями 6-8 класів було проведено  ерудит-шоу «Українські символи-обереги». Мета позакласного заходу: ознайомлення молоді з прадавніми українськими оберегами, значення яких у сучасному світі почало втрачати свою неймовірну силу. Захід розпочався із вітальних слів шестикласниць Черноморець Л., Бобриченко О., які  зазначили, що людина народжується і отримує в спадщину саме дороге – Батьківщину.  Батьківська хата, вишитий рушник, червона калина, зажурена верба, хрещатий барвінок, вірний своєму народу лелека – усі вони — наші добрі і давні символи, обереги. Вони пройшли крізь віки. Під час гри і учасники, і глядачі переконалися, як багато промовляє до нас  кожен із згаданих символів, дізналися про них багато чого нового.

«Давайте разом відроджувати обереги і нести культуру та звичаї українців наступним поколінням», – саме такими прекрасними слова завершився захід.